HOW WE WORK

Interieur design OntwerpschetsU kent het wel, u heeft net een nieuwbouw-
huis gekocht of worstelt met de ideeën om te verbouwen maar waar moet u beginnen?
Wij nemen u mee met veel passie en plezier door het proces van ontwerpschetsen naar realisatie. In een korte periode leren opdrachtgever en interieur vormgever elkaar goed kennen, zodat we voor u een zo perfect mogelijk plaatje ontwikkelen. Persoonlijkheid staat voor Michelle Hooijen Interior Design centraal. De opdrachtgever moet het gevoel van thuiskomen hebben. Na een goede kennismaking begint de reis naar het interieurontwerp.


Interieur ontwerpstudie

1. Creatieve plan
Elk interieur begint bij een goed plan. In het creatieve plan leren wij de opdrachtgever kennen door middel van een oriëntatie gesprek. De ruimte waarover het gaat wordt volledig ingemeten en omgezet naar een plattegrond op schaal. Vervolgens worden de eerste ontwerpstudies gemaakt. U wordt mee genomen in verschillende indelingen van de benoemde ruimte(s) en samen werken we naar een plan toe.


3D ontwerp, lichtplan en design stijlen

2. Creatieve plan krijgt kleur
Als het creatieve plan er ligt kunnen we verder naar een 3 dimensionaal ontwerp. Deze fase staat in het teken van juiste vorm en taal bepalen met de eerste studies naar sfeer, kleur en materiaal. Als het plan er eenmaal ligt gaan we uitgebreid in op het lichtplan. Verlichting maakt of breekt een ruimte en het is daarom van belang om hier al zo vroeg mogelijk rekening mee te houden.


technische tekeningen, maatvoering en materialisatie3. Uitwerking
In de uitwerkingsfase gaan alle creatieve ideeën gedetailleerd worden. Elk onderdeel van het creatieve plan wordt onder de loep genomen en uitgewerkt. Dit houd in dat alle maatwerk onderdelen worden omgezet in technische tekeningen met de juiste maatvoering en materialisatie. Er worden vergunningen aangevraagd daar waar nodig. De plattegrond wordt definitief gemaakt en omgezet naar een bouwkundige tekening.


Interieur vormgeving ideeen, ontwerp en details

4. Masterplan
Wij begeleiden u door het gehele traject: van eerste ontwerpstudies naar de technische bouwtekening tot aan het ophangen van een schilderij. Door middel van een goed en continu contact met de bouwers en leveranciers streven wij naar perfectie. De ideeën die we op hoog niveau bedacht hebben gaan we op hoog niveau verwerken. Achter een top ontwerp gaan veel detaillering en vakkennis schuil.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close